ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΚΟΥΖΙΝΑ
Είναι ευχής έργον να έχουμε πολλά τετραγωνικά διαθέσιμα για τον σχεδιασμό της κουζίνας μας, σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε την κουζίνα σε σχήμα Π, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων ντουλαπιών και τους αποθηκευτικούς χώρους. Εάν πάλι δεν μας βοηθά ο χώρος, τότε μπορούμε να επιλέξουμε ένα σχέδιο Γ, δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο για το τραπέζι, αλλά και πιο εύκολη πρόσβαση γύρω από αυτό.
Εάν η κουζίνα είναι προέκταση κάποιου άλλου χώρου του σπιτιού, μπορούμε να χωρίσουμε τους 2 αυτούς χώρους με ένα πάσο ή τοιχίο ούτως ώστε αφενός να δημιουργήσουμε χώρο και στις δύο πλευρές, αφετέρου να μεγαλώσουμε την οπτική εικόνα της κουζίνας.
Εάν οι ηλεκτρικές σας συσκευές εντοιχίζονται, δημιουργήστε ντουλάπια με μεγάλο βάθος, που βοηθούν στον εντοιχισμό αλλά και στην καλύτερη αποθήκευση των μαγειρικών σας σκευών. Στην περίπτωση που θέλετε περισσότερους χώρους ακόμη, μπορείτε να μεγαλώσετε το ύψος των κρεμαστών ντουλαπιών, από 72cm, πού είναι συνήθως, σε 90cm. Αν τα τετραγωνικά σας το επιτρέπουν επιλέξτε ένα διπλό νεροχύτη, για να έχετε χώρο για πλύσιμο και στράγγισμα των πιάτων ταυτόχρονα.
Καλό είναι να αποφύγετε τις γυαλιστερές επιφάνειες από λάκα που λερώνουν και κάνουν εύκολα δαχτυλιές. Για το δάπεδο επιλέξτε πλακάκι που το χρώμα του να ταιριάζει με αυτό των ντουλαπιών της κουζίνας.
Οι βασικές επιλογές σας για την επιλογή των πόρτων της κουζίνας, που αφορά την ποιότητα είναι τέσσερις:
α) μελαμίνη που είναι και η πιο φτηνή,
β) βακελίτης που είναι αρκετά ανθεκτικός και οικονομικός,
γ) ημιμασίφ που είναι ένας συνδυασμός καπλαμά και ατόφιου ξύλου και
δ) Μασίφ που πρόκειται για καθαρό ξύλο.
Οι επιλογές σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι αρκετές και σε σχέδια και σε χρώματα, επομένως μπορείτε να σχεδιάσετε την κουζίνα που ονειρεύεστε χωρίς περιορισμούς.